Barbecue csirkecomb 1.0

Barbecue csirkecomb 1.0
A füstön sütés lassú tűzön műfaját érdemes a csirkecombbal kezdeni. Szaftos, kellőképpen zsíros, ízben gazdag húsfajta. Relatív vastag bőre is segíti, hogy a hosszabb sütési idő alatt ne száradjon ki a hús.
A füstön sütés lassú tűzön műfaját érdemes a csirkecombbal kezdeni, bármilyen szmókerben. Szaftos, kellőképpen zsíros, ízben gazdag húsfajta. Relatív vastag bőre is segíti, hogy a hosszabb sütési idő alatt ne száradjon ki a hús.

Az alábbi elkészítés 1.0-ás megközelítés, a lehető legkevesebb hozzávalóval, ezúttal szándékosan fűszerkeverék (rub) nélkül. Az ízesítést csupán a só és a kevés gyümölcsfafüst szolgálja.

  • 5%-os sóoldatos víz
  • 3-4 csirkecomb egyben, bőrével
  • 2-3 száraz gyümölcsfa-darab (gyengébb ízű, alma, cseresznye, szilva, stb.)
  • Opcionális: a befejezéshez kevés barbecue-szósz

A teljes cikk a Nyárspolgár BBQ Blogon, kattints!

Tartalomhoz tartozó címkék: bbq csirkecomb

Kapcsolódó termékek

Nyárspolgár BBQ Francia stílusú

2.490 Ft
Kívánságlistára teszem

SunCity BBQ Chicken Rub - 580 g (szóródobozos)

3.390 Ft -tól
Kívánságlistára teszem

SunCity BBQ Salt & Pepper - 580 g (szóródobozos)

3.390 Ft -tól
Kívánságlistára teszem

SunCity SPG Classic (280 g)

3.490 Ft
Kívánságlistára teszem

Country Ketchup

5.490 Ft
Kívánságlistára teszem