BBQ-ra (indirekt low&slow sütésre) a következő faszénnel és fatüzeléssel működő eszközök alkalmasak:
- Saját készítésű tűzgödrök (barbecue pit), tűzterek, füstölőterek
- Ofszet füstön sütők (offset smokers)
- Szekrényszmókerek (cabinet-style smokers)
- Függőleges vizes füstölők (vertical water smokers/ bullet smokers)
- Saját készítésű füstölő hordók (drum smokers)
- Kamado grillek
- Gömbgrillek (kettle grills)
- Pit Box D-Oven
- Egyéb grillek és füstölők
BBQ-ra alkalmas, nem faszenes eszközök: Léteznek további, nem faszenes megoldások, úgymint: elektromos grillek és füstölők, gázgrillek, préselt fával működtetett füstölők (pellet smokers), konyhai füstölők, stb.
Itt jegyezzük meg, hogy a Nyárspolgár BBQ blog kizárólag faszenes (és fatüzeléses) grillezéssel foglalkozik, mert barbecue-zni autentikus módon csakis faszénparázzsal lehetséges.