A legjellegzetesebb hozzávalók összefoglalása:
- Alapok: paradicsomlé, paradicsompüré, ketchup, majonéz, mustár, tormakrém
- Sós ízhordozók: szójaszósz, paprikakrém
- Édes összetevők: puha barnacukor, nyers nádcukor, kristálycukor, méz, juharszirup, kukoricaszirup, világos és sötét melasz (amerikai receptekben molasse)
- Ecetes/ savas elemek: alma, almalé, almaecet, cider-ecet, fehérbor-ecet, balzsamecet, sherry-ecet, citrusfélék leve, Worchester-szósz, mustárfélék
- Zöldségek: vöröshagyma, fokhagyma, paprika, chili, gyömbér
- Alaplevek: szárnyas, marha, sertés, vad (erről két alapposzt olvasható itt és itt)
- Csípős elemek: chili püré, chipotle püré, különböző hot sauce-ok, Tabasco
- Alkohol: világos sör, barna sör, bourbon
- Fűszerek: bármi, ami a BBQ-rubokba is belekerülhet
- Zöldfűszerek: koriander, petrezselyem, oregánó, bazsalikom, tárkony, rozmaring, kakukkfű, borsikafű, curry-levél