Lógatva sült kacsacsászár

Lógatva sült kacsacsászár
Az üzbég konyha egyik igen erős pillére a nyárson sütés. Rengeteg inspirációt kaptunk e területen is, olyannyira, hogy egy helyi technikából kiindulva létrehoztunk egy saját nyárskreációt: a kacsacsászárt. Több szemináriumunk keretében is rendszeresen elkészített, emblematikus fogásunk.

Az üzbég nyársételeknél viszont önmagában nem hozza azt, amit elvárnak a kedvencüktől a báránytól, ezért az üzbég kulinária csúcsfegyverét vetik be, a kurdzsukot. Magyarországon és Európában ugyan kevésbé ismert a zsírfarkú (vagy kövérfarkú) birka. Ezek az állatok komoly méretű zsírpárnát képesek növeszteni a farukon, ez a zsírpárna pedig annyira kultikus eledel, hogy még az Ószövetségben is szerepel az égőáldozatok között. Ebből jött aztán az ötlet, hogy ehhez hasonló, hazai körülmények között is megvalósítható nyársas ételt hozzunk létre. Bár nekünk nincs sok esélyünk kurdzsukot beszerezni, de van egy olyan hájfajta, amely ugyancsak alacsony hőmérsékleten kezd izzadni, és igen finom, ez a kacsaháj. Ha pedig már kacsaháj, akkor a kacsamell és a rajta lévő bőrős zsírréteg igazán ideális a nyárs elkészítéséhez.

A teljes cikk a Nyarspolgár BBQ Blogon, kattints!

Tartalomhoz tartozó címkék: kacsa

Kapcsolódó termékek

Grill-Tandori-Piláf Szeminárium

70.000 Ft
Kívánságlistára teszem

NyP Selyemút Grill Fűszerkeverék

4.390 Ft
Kívánságlistára teszem

Saslik fűszerkeverék

3.290 Ft
Kívánságlistára teszem

Adzsár fűszersó

3.290 Ft
Kívánságlistára teszem

Szván fűszersó

3.290 Ft
Kívánságlistára teszem