Sólet BBQ-libacombbal

Sólet BBQ-libacombbal

Az igazi sólet nagyon lassan készül, kemencében, így könnyen adódik a kérdés: vajon miként működik szmókerben sütve?

A másik, klasszikus kérdés a barbecue-zók körében: melyik az ideális technika a libacomb, kacsacomb low&slow sütésére? A következő receptben mindkét kérdésre kerestük a választ: sólet sütése szmókerben, BBQ-libacombbal!

A sólethez használandó babfélékről ádáz viták dúlnak szakértők körében. Ezúttal kis-közepes szemnagyságú, fehér babbal dolgoztunk, olyasféléből, mint amilyen a hagyományos toulouse-i vagy gascogne-i cassoulet alapanyaga (a sóletnek e közeli rokonát Tarbais babból ajánlott készíteni, amelynek ára a marhahúséval vetekszik).

Az átmosott, és egy éjszakára beáztatott babot kevés füstölt hússal, kolbásszal és gyökérzöldségekkel feltesszük főni. Nagyon kis lángon, kíméletesen, mintegy 90 percen át éppen csak előfőzzük a babot. Eközben jó adag libazsíron, 5-6 fej vöröshagymát lepirítunk, pirospaprikával, kinyomott fokhagymával, kevés babérlevéllel ízesítjük.

A teljes cikk a Nyarspolgár BBQ Blogon, kattints!

Tartalomhoz tartozó címkék: sólet bbq libacomb

Kapcsolódó termékek

Pit Box® Főzőtűzhely S

260.000 Ft
Kívánságlistára teszem

Pit Box® Balkan Masters Mobilrezsó

349.900 Ft
Kívánságlistára teszem

Texas Club hőálló kesztyű (pár)

8.990 Ft
Kívánságlistára teszem

Looftlighter

26.500 Ft
Kívánságlistára teszem

Grand Feu öntöttvas edény 3.5 literes, törtfehér

29.900 Ft
Kívánságlistára teszem