Leírás
A Nyárson sütés Masterclass kifejezetten a közepes/ magas hőn történő grillezés, hússütés világára fókuszál.
Technikák:
Nyárson sütés faszénparázs felett
Nyárson sütés tandori kemencében
Smoke & grill, azaz előfüstölés majd befejező grillezés
Stílusok:
Közép-ázsiai grillezés
Kaukázusi grillezés
Balkáni grillezés
Yakitori-iskola
Legalább nyolcféle nyárs elkészítése, az előkészítéstől a befejezésig. Előkészítés, fűszerezés, sütési metódusok és sütőtípusok.
Alkalmazott sütők:
- Nyárspolgár Samarkand Grill
- Pit Box Balkan Masters
- Tandori kemence
- ProQ töltényszmóker
FIGYELEM: a Nyárson sütés Masterclass demonstrációs jellegű, azaz a húsok előkészítését, sütését és a sütők kezelését az előadók végzik. Célunk, hogy széles technikai repertoárt mutassunk be, és stabil referenciasütéseket adjunk át a résztvevőknek.
A belépőjegyeket GLS-el küldjük ki, amely levásárolható ajándék kupont is tartalmaz, 5.000 Ft értékben. A belépőjeggyel 1 fő vehet részt az eseményen.
További általános tudnivalók:
- A nyári időszakban 15:00-19:30-as idősávban kerül megrendezésre.
- Valamennyi kurzusunkon kimagasló minőségű grill- és BBQ-húsokat használunk, úgymint amerikai marhaszegy, marhaoldalas, francia bébicsirke, kisüzemi állattartásból származó bárány, bárány, stb.
- Emellett évtizedes szabadtűzi tapasztalatunkat, technikáinkat adjuk át a résztvevőknek.
- A kurzust követően pár napon belül egy teljes receptkollekciót küldünk majd, a kurzuson bemutatott ételekről, technikákról. Ezzel együtt, aki szeretne, nyugodtan jegyzeteljen.
- Fényképezni, videózni saját, otthoni felhasználásra lehetséges.