Leírás
A BBQ Pillérei szemináriumunkat kezdő barbecue-soknak ajánljuk, az alapok elsajátításáért, a barbecue-zás alapvető fundamentumainak megismeréséért. A nap során komplex tudáscsomagot és élményeket adunk át, törekedve arra, hogy széles panorámaképet nyerjenek az amerikai stílusú BBQ iránt érdeklődő résztvevők.
- 6 órás időtartam
- minimum 6 különböző, kimagasló BBQ-fogás bemutatása, elkészítése
- Oktatás az őszi-téli hónapokra, amelyet kis létszámmal is megtartunk
Feldolgozott témakörök:
- marhaszegy
- marhaoldalas
- sertésoldalas
- borjúpofa
- császárhús
- csirke
Előkészítés, fűszerezés, sütési metódusok és sütőtípusok, csomagolás, pihentetés.
Alkalmazott sütők:
- Kamadók, többféle méretben
- Fatüzeléses ofszet szmóker
- Pit Box D-Oven
- Nyárspolgár Junior szekrényszmóker
- ProQ Frontier
- Nyárspolgár Samarkand Grill
- Tandori kemence
FIGYELEM: a BBQ-alapkurzus demonstrációs jellegű, azaz a húsok előkészítését, sütését és a sütők kezelését az előadók végzik. Célunk, hogy széles technikai repertoárt mutassunk be, és stabil referenciasütéseket adjunk át a résztvevőknek.
További általános tudnivalók:
- Valamennyi kurzusunkon kimagasló minőségű grill- és BBQ-húsokat használunk, úgymint amerikai marhaszegy, marhaoldalas, francia bébicsirke, kisüzemi állattartásból származó bárány, bárány, stb.
- Emellett évtizedes szabadtűzi tapasztalatunkat, technikáinkat adjuk át a résztvevőknek.
- A kurzust követően pár napon belül egy teljes receptkollekciót küldünk majd, a kurzuson bemutatott ételekről, technikákról. Ezzel együtt, aki szeretne, nyugodtan jegyzeteljen.
- Fényképezni, videózni saját, otthoni felhasználásra lehetséges.
A belépőjegyeket GLS-el küldjük ki, amely levásárolható ajándék kupont is tartalmaz, 5.000 Ft értékben. A belépőjeggyel 1 fő vehet részt az eseményen.
A szemináriumok megrendezésére szombat vagy vasárnap kerül sor, 11:30-18:00 idősávban.
Az oktatások helyszíne: a Nyárspolgár BBQ szabadtéri stúdiója, Solymáron.