A BBQ-szószok rendszere

A BBQ-szószok rendszere

A barbecue jellemző hármassága érvényesül a szószokban: az édesség,a savas, ecetes jelleg,és az ízgazdagság (sós ízek).
Ezek harmonikus kombinációja adja meg a BBQ-szószok jellegét,az egyedi jelleget a fűszerezés fokozhatja.

A legjellegzetesebb hozzávalók összefoglalása:

  • Alapok: paradicsomlé, paradicsompüré, ketchup, majonéz, mustár, tormakrém
  • Sós ízhordozók: szójaszósz, paprikakrém
  • Édes összetevők: puha barnacukor, nyers nádcukor, kristálycukor, méz, juharszirup, kukoricaszirup, világos és sötét melasz (amerikai receptekben molasse)
  • Ecetes/ savas elemek: alma, almalé, almaecet, cider-ecet, fehérbor-ecet, balzsamecet, sherry-ecet, citrusfélék leve, Worchester-szósz, mustárfélék
  • Zöldségek: vöröshagyma, fokhagyma, paprika, chili, gyömbér
  • Alaplevek: szárnyas, marha, sertés, vad (erről két alapposzt olvasható itt és itt)
  • Csípős elemek: chili püré, chipotle püré, különböző hot sauce-ok, Tabasco
  • Alkohol: világos sör, barna sör, bourbon
  • Fűszerek: bármi, ami a BBQ-rubokba is belekerülhet
  • Zöldfűszerek: koriander, petrezselyem, oregánó, bazsalikom, tárkony, rozmaring, kakukkfű, borsikafű, curry-levél

A teljes cikk a Nyarspolgár BBQ Blogon, kattints!

Tartalomhoz tartozó címkék: bbq szósz

Kapcsolódó termékek

Rufus Teague KC Gold Mustard Sauce

4.990 Ft 3.490 Ft
-30%
Kívánságlistára teszem

Baby Back Rib Sauce

5.790 Ft
Kívánságlistára teszem

Maple Chipotle Grille Sauce

5.790 Ft
Kívánságlistára teszem

Rufus Teague Smoky Apple

4.990 Ft
Kívánságlistára teszem

Urban Accents' Korean BBQ Taco Sauce

4.590 Ft
Kívánságlistára teszem