Leírás
Brisket Masterclass, azaz Marhaszegy Szigorlat! Különleges esemény és oktatási nap, ahol 100%-ban a marhaszegyre, a barbecue-zás kétségkívül legizgalmasabb témájára fókuszálunk.
A 6-7 órás időtartamú szeminárium során 4 marhaszegyet négyféle módon sütünk meg. Mivel erre komoly igény volt, az egyik szegy nulláról indul, együtt bontjuk, trimmeljük, részletesen kielemezve az előkészítés mibenlétét.
Feldolgozott témakörök:
- marhaszegy tandori-kemencében sütve
- Jamaikai JERK pácolású marhaszegy, kamadóban sütve
- Texas BBQ-marhaszegy, fatüzeléses ofszet szmókerben készítve
- Marhaszegy pastrami, D-Ovenben sütve
- Klasszikus Texas chili, a szegy leeső elemeiből
- Texas Gold (Texas butter, beef tallow)
Előkészítés, fűszerezés, sütési metódusok és sütőtípusok, csomagolás, pihentetés.
FIGYELEM: a Brisket Masterclass demonstrációs jellegű, azaz a húsok előkészítését, sütését és a sütők kezelését az előadók végzik. Célunk, hogy széles technikai repertoárt mutassunk be, és stabil referenciasütéseket adjunk át a résztvevőknek.
Ezen a napon a megszokottnál is több sült hús keletkezik, ezért a nap megtartásához szükséges minimális létszám = 10 fő. Amennyiben ez nem jönne össze, a rendezvényt későbbi őszi időpontra csúsztatjuk.
További általános tudnivalók:
- Kimagasló alapanyagok, legalább kétféle szegytípust használunk fel.
- A kurzust követően pár napon belül egy teljes receptkollekciót küldünk majd, a kurzuson bemutatott ételekről, technikákról. Ezzel együtt, aki szeretne, nyugodtan jegyzeteljen.
- Fényképezni, videózni saját, otthoni felhasználásra lehetséges.
A belépőjegyeket GLS-el küldjük ki, amely levásárolható ajándék kupont is tartalmaz, 5.000 Ft értékben. A belépőjeggyel 1 fő vehet részt az eseményen.
A szemináriumok megrendezésére szombaton vagy vasárnap kerül sor, 12:00-18:30 idősávban.