Brisket Masterclass
70.000 Ft

Brisket Masterclass

Szállítási díj: Ingyenes
Kívánságlistára teszem
Időpont
70.000 Ft

Leírás

Brisket Masterclass, azaz Marhaszegy Szigorlat! Különleges esemény és oktatási nap, ahol 100%-ban a marhaszegyre, a barbecue-zás kétségkívül legizgalmasabb témájára fókuszálunk.

A 6-7 órás időtartamú szeminárium során 4 marhaszegyet négyféle módon sütünk meg. Mivel erre komoly igény volt, az egyik szegy nulláról indul, együtt bontjuk, trimmeljük, részletesen kielemezve az előkészítés mibenlétét.

Feldolgozott témakörök:

  • marhaszegy tandori-kemencében sütve
  • Jamaikai JERK pácolású marhaszegy, kamadóban sütve
  • Texas BBQ-marhaszegy, fatüzeléses ofszet szmókerben készítve
  • Marhaszegy pastrami, D-Ovenben sütve
  • Klasszikus Texas chili, a szegy leeső elemeiből
  • Texas Gold (Texas butter, beef tallow)

Előkészítés, fűszerezés, sütési metódusok és sütőtípusok, csomagolás, pihentetés.

FIGYELEM: a Brisket Masterclass demonstrációs jellegű, azaz a húsok előkészítését, sütését és a sütők kezelését az előadók végzik. Célunk, hogy széles technikai repertoárt mutassunk be, és stabil referenciasütéseket adjunk át a résztvevőknek.

Ezen a napon a megszokottnál is több sült hús keletkezik, ezért a nap megtartásához szükséges minimális létszám = 10 fő. Amennyiben ez nem jönne össze, a rendezvényt későbbi őszi időpontra csúsztatjuk.

További általános tudnivalók:

  • Kimagasló alapanyagok, legalább kétféle szegytípust használunk fel.
  • A kurzust követően pár napon belül egy teljes receptkollekciót küldünk majd, a kurzuson bemutatott ételekről, technikákról. Ezzel együtt, aki szeretne, nyugodtan jegyzeteljen.
  • Fényképezni, videózni saját, otthoni felhasználásra lehetséges.

A belépőjegyeket GLS-el küldjük ki, amely levásárolható ajándék kupont is tartalmaz, 5.000 Ft értékben. A belépőjeggyel 1 fő vehet részt az eseményen.

A szemináriumok megrendezésére szombaton vagy vasárnap kerül sor, 12:00-18:30 idősávban.