Rubok (szárazpácok)

Rubok (szárazpácok)
Végtelen számú variációban előállítható fűszerkeverék, amellyel a grillrácsra felkerülő, lassú tűzön-füstön sülő húsokat sütés előtt jó pár órával alaposan bedörzsölik, így adva ízesítést és karaktert a húsnak.

 A jó rubban egyensúlyba kerül a fűszeresség, enyhe édesség és a csípősség, mindezt úgy, hogy a hús jellegzetességeit nem nyomjuk el vele. A ’rub’ jelentése: dörzsölni, és ez szó szerint értendő – nem elég beszórni vele a húst, ujjainkkal, tenyerünkkel szisztematikusan rá kell dolgozni a húsfelületre. A rubnak teljesen be kell fednie a húst, lényegesen intenzívebben szükséges megszórni vele, mint ahogy azt szimplán a sóval tennénk. A jobb tapadásért a húst vékonyan be lehet vonni mustárral, olívaolajjal, stb.

A teljes cikk a Nyarspolgár BBQ Blogon, kattints!

Tartalomhoz tartozó címkék: rub

Kapcsolódó termékek

Nyárspolgár BBQ Texasi stílusú, kávés

2.490 Ft
Kívánságlistára teszem

SunCity BBQ Brisket Rub - 580 g (szóródobozos)

3.390 Ft -tól
Kívánságlistára teszem

SunCity BBQ Salt & Pepper - 580 g (szóródobozos)

3.390 Ft -tól
Kívánságlistára teszem

Nyárspolgár BBQ Joker

2.490 Ft
Kívánságlistára teszem

Killer Hogs The BBQ Rub

9.390 Ft 7.990 Ft
-15%
Kívánságlistára teszem