Receptek, technikák
2014 óta vezetjük a Nyárspolgár BBQ Blogot. Több száz recept, történet és technikai leírás vár rád itt!

Királykategória: a marhaszegy
A barbecue királykategóriája a marhaszegy (brisket). Ez a hagyományosan kevésbé értékesnek számító, kemény, nem igazán vonzó húsdarab a BBQ-típusú sütések emblematikus alapanyaga, Texas állam nemzeti étele.

Sólet BBQ-libacombbal
Az igazi sólet nagyon lassan készül, kemencében, így könnyen adódik a kérdés: vajon miként működik szmókerben sütve?

BBQ sütők és szmókerek
Ahhoz, hogy barbecue technikával süthessünk, mindenképpen szükséges egy stabil eszköz. Bármelyik típushoz is tartoznak, a BBQ-zsargonban a sütőeszközre többféle név is használatos, úgymint: grill, smoker, pit, cooker.

Oldalas esettanulmány
A sertésoldalas (pork ribs) a barbecue legismertebb, legnépszerűbb étele. Kultusza semmi máshoz nem fogható, a BBQ-technikán belül is végtelen számú fűszerezési és elkészítési megoldása létezik.

Barbecue csirkecomb 1.0
A füstön sütés lassú tűzön műfaját érdemes a csirkecombbal kezdeni. Szaftos, kellőképpen zsíros, ízben gazdag húsfajta. Relatív vastag bőre is segíti, hogy a hosszabb sütési idő alatt ne száradjon ki a hús.

A BBQ-szószok rendszere
A barbecue jellemző hármassága érvényesül a szószokban: az édesség,a savas, ecetes jelleg,és az ízgazdagság (sós ízek).
Ezek harmonikus kombinációja adja meg a BBQ-szószok jellegét,az egyedi jelleget a fűszerezés fokozhatja.

Rubok (szárazpácok)
Végtelen számú variációban előállítható fűszerkeverék, amellyel a grillrácsra felkerülő, lassú tűzön-füstön sülő húsokat sütés előtt jó pár órával alaposan bedörzsölik, így adva ízesítést és karaktert a húsnak.

Lógatva sült kacsacsászár
Az üzbég konyha egyik igen erős pillére a nyárson sütés. Rengeteg inspirációt kaptunk e területen is, olyannyira, hogy egy helyi technikából kiindulva létrehoztunk egy saját nyárskreációt: a kacsacsászárt. Több szemináriumunk keretében is rendszeresen elkészített, emblematikus fogásunk.

Barkban az igazság
Bark alatt azt az egyedi és nagyon jellegzetes sülthús-kérget értjük, amely kizárólag barbecue-technikával idézhető elő.

Marhaoldalas pastrami
Látványos, enyhén füstös-sós, ízekben gazdag, kitűnő textúrákkal rendelkező húsféleség.